Koop best verkochte bouwapparatuur voor de beste prijs

Waarom tijdregistratie voor je medewerkers een must is

Tijdsregistratie is voor een bedrijf vanuit meerdere perspectieven een absolute aanrader. Het grote voordeel hieraan is namelijk dat je niet alleen weet wanneer je een werknemer begint, maar dat je er ook je volledige administratie aan kunt koppelen. Wanneer een werknemer namelijk inklokt, weet het systeem namelijk exact hoe laat het is. Door dit te koppelen aan de persoonlijke contractgegevens van een werknemer, kun je de uren eenvoudig bijhouden, maar ook zaken zoals vakanties en overuren kunnen worden gemonitord. Alles bij elkaar maakt dit het dus ontzettend handig. Los van het feit dat het ook een handig controlemiddel is, biedt het dus veel meer voordelen dan alleen dat. Omdat je natuurlijk wel graag zou willen weten waarom tijdregistratie nog meer van belang kan zijn, hebben we de belangrijke voordelen ervan voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van tijdregistratie

Veel werknemers die moeten inklokken voordat ze beginnen met werken, hebben het gevoel dat ze worden gecontroleerd. Toch is dit absoluut niet het geval. Uiteraard kun je in één oogopslag zien om iemand wel eens te laat is geweest en of iemand keurig netjes iedere week zijn of haar uren wel maakt. Toch gaat dit systeem veel verder dan alleen dat. Om je een idee te geven welke voordelen het je allemaal te bieden heeft, hebben we een aantal van deze voordelen hieronder voor je op een rijtje gezet en verder voor je uitgelicht.

  • Loon- en salarisadministratie: Door tijdregistratie kunnen werkgevers precies bijhouden hoeveel uren werknemers werken. Dit is belangrijk voor de berekening van salarissen en andere vergoedingen, zoals overwerk- en nachttoeslagen.
  • Productiviteit: Door tijdregistratie kunnen werkgevers zien hoeveel tijd werknemers besteden aan specifieke taken of projecten. Dit kan helpen bij het identificeren van knelpunten in de productiviteit, zoals onnodige tijdsverspilling, en kan managers helpen bij het maken van beslissingen over hoe te verbeteren.
  • Compliance: Sommige industrieën zijn wettelijk verplicht om werknemers te registreren met tijd en aanwezigheid. Bijvoorbeeld in de bouw, het is verplicht om de aanwezigheid van de arbeiders te registreren op de bouwplaats.
  • Begroting: Bedrijven kunnen ook tijdregistratie gebruiken om te bepalen hoeveel tijd en geld ze uitgeven aan specifieke projecten of activiteiten. Dit kan helpen bij het maken van realistische begrotingen en het bepalen van waar besparingen kunnen worden gerealiseerd.
  • Planning: Ook kan het worden gebruikt voor het plannen van de werktijden van de medewerkers, dit maakt het gemakkelijker voor managers om ervoor te zorgen dat er genoeg personeel beschikbaar is wanneer het nodig is.

Tijdregistratie implementeren binnen jouw bedrijf

Groeit je bedrijf en vind je het lastig om het overzicht te kunnen bewaren, dan kan het implementeren van een tijdsregistratiesysteem van EasySecure je hierbij helpen. Op deze manier heb je direct inzicht in de uren die worden gemaakt en de daarbij horende kosten per werknemer. Dit geeft je een duidelijk beeld van de benodigde uren voor de gedane werkzaamheden en kun je ook sturen op productiviteit. Wanneer iemand veel langer bezig is met iets, dan wat eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn, dan kun je dit middels een dergelijk systeem inzichtelijk maken voor jezelf.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Frieslandselfstorage.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart