Koop best verkochte bouwapparatuur voor de beste prijs

Traptreden in Oud-Hollandse stijl en andere stijlen vergeleken

Een trap is een groot onderdeel van het huis, vooral als deze in het zicht is geplaatst. Toch wordt een trap snel vergeten bij het aankleden van een huis. Je kan de trap in allerlei stijlen maken, denk bijvoorbeeld aan traptreden in Oud-hollandse stijl of in cottage stijl. De keuze die je maakt in de stijl van je trap hangt natuurlijk af van de rest van je huis en jouw persoonlijke smaak. Misschien heb je de rest van je huis in een specifieke stijl aangekleed die heel uitgesproken is. Dan zal er weer een andere stijl voor de trap bij passen dan bij iemand met een heel rustig huis. Hieronder staan een aantal stijlen met elkaar vergeleken zodat je een goede keuze kan maken.

Traptreden in Oud-Hollandse stijl of cottage stijl

Twee stijlen die ver uit elkaar liggen is de Oud-Hollandse stijl en de cottage stijl. Oud-Hollands is strak en modern, met materialen als beton. Het geeft een rustieke uitstraling en oogt modern en strak. Cottage stijl is hieraan tegenovergesteld. Het kent veel decoraties en tierlantijntjes. Ook zijn de materialen anders, namelijk soorten hout gecombineerd met schilderwerk. Cottage stijl kan ook wel landelijk genoemd worden, maar er wordt meestal een Engelse stijl mee bedoeld. De stijl is chique en lijkt oud in ontwerp. Als je een modern huis hebt en van strakke inrichting houdt, dan past daar een Oud-Hollandse stijl veel beter bij. Houd je van knusheid en warmte? Dan is de cottage stijl iets voor jou.

Design of klassiek ontwerp

Vandaag de dag zijn er allerlei trappen op de markt met moderne designs. Deze designs kunnen enorm opvallen en uitgesproken zijn, maar ook wat rustiger. In ieder geval zijn het trappen met een onconventionele stijl die heel modern zijn. Het kan een trap zijn in elk materiaal, maar meestal is er in ieder geval overeen geschilderd wanneer het een natuurlijk materiaal betreft. Het komt vaker voor dat het materiaal kunststof is. Een klassieke trap staat hier lijnrecht tegenover. Het materiaal is vaak hout, zonder verflaag. Wel kan de trap heel mooi en glimmend zijn door een afwerkende laklaag. Als je een woning hebt zoals een oud herenhuis, of een woning in bijvoorbeeld Franse stijl, dan is dit de trap voor jou.

Een trap bekleden

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen een trap te bekleden. Dit betekent dat je de traptredens laat stofferen of er een tapijt overheen legt. Je kan dit zelf doen of iemand inhuren die het professioneel doet. Het is mogelijk om zelf je trap te bekleden, maar je moet wel een aantal dingen weten. Je moet bijvoorbeeld altijd bovenaan beginnen en je hebt een speciaal soort lijm nodig met een lijmkam. Aan de randen zet je het tapijt vast met een speciaal soort nietjes. Allereerst moet je natuurlijk alle maten goed opmeten en een berekening maken van hoeveel tapijt en lijm je nodig hebt. Er is een verschil tussen een open trap bekleden en een gesloten trap bekleden. Als je graag advies wilt, kan je dit altijd vragen bij een bouwmarkt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Frieslandselfstorage.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart