Koop best verkochte bouwapparatuur voor de beste prijs

Belang van Facility Management voor het opschalen van je bedrijf

Hybride werken is niet meer weg te denken. Uit recent onderzoek van een onafhankelijke onderzoeksorganisatie blijkt dat één op de drie werknemers zijn baan zou opzeggen als hybride werken op de werkplek niet mogelijk zou zijn. In een periode na de pandemie, waarin de balans tussen werk en privé meer dan ooit van belang is voor de mensen, zijn de uitdagingen voor het facility management groter dan ooit tevoren. Het is daarom dus ook belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat nieuwe, maar ook trouwe werknemers, worden gefaciliteerd waar nodig.

Waarom is het zo belangrijk?

De voornaamste reden waarom het zo belangrijk is om de faciliteiten van je onderneming op orde te hebben, is om je werknemers tevreden te houden. Vooral in de huidige tijd, waarin thuiswerken bij veel bedrijven de norm is geworden, kun je je wel voorstellen hoe belangrijk het is dat de mensen worden gefaciliteerd om hun werk op de juiste manier uit te kunnen voeren. Eenvoudige zaken zoals een laptop, bureau en bureaustoel zijn slechts een klein voorbeeld. Daarnaast is het ook belangrijk dat er hulp of afstand is wanneer nodig en dienen ook tal van andere zaken op orde te zijn. Je kunt je wel voorstellen dat je je er als bedrijf niet bepaald sterker op maakt op het moment dat een werknemer zelf verantwoordelijk is voor het inrichten van een thuiswerkplek. Sterker nog, het is zelfs deels een verplichting om een werknemer hierin te faciliteren.

Zorg voor een goede structuur

Wat je steeds vaker ziet, is dat bedrijven meer aandacht vestigen op het onboarding proces van een werknemer. Toch blijkt dat dit nog lang niet genoeg gebeurt. Te vaak zien we dat er werknemers zijn, die op hun eerste dag niet kunnen inloggen. In de huidige tijd is dit natuurlijk te voor woorden. Ook dit is een belangrijke taak van een facility manager. Door ervoor te zorgen dat er een standaard onboarding procedure is, voorkom je dat een werknemer op zijn of haar eerste dag direct te maken krijgt met een stuk onprofessionaliteit.

Je huidige werknemers blijven gemotiveerd

Wanneer je het gevoel hebt dat de faciliteiten binnen het bedrijf te wensen overlaten, dan is het zaak om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. Kleine dingen zoals de koffie die niet voor elkaar is of een computer die traag is, dragen nu niet echt bij aan de motivatie van het personeel. Wat je vaak ziet, is dat een werkgever hier veel te lichtzinnig over denkt. Door ervoor te zorgen dat dit op orde is, zul je al snel merken dat de motivatie van het personeel vele malen hoger is, dan wanneer je het allemaal wel welletjes vindt. Je zult verstelt staan van het feit  hoe belangrijk goed facility management is voor jouw bedrijf.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Frieslandselfstorage.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart