Koop best verkochte bouwapparatuur voor de beste prijs

De voordelen van het gebruik van access control

Access control is een onderdeel van een beveiligingssysteem waarmee toegang tot bepaalde gebieden of gebouwen wordt gereglementeerd. Dit kan worden gedaan door middel van toegangspoortjes, slagbomen, elektronische deuren of andere technologieën die worden gebruikt om toegang te regelen. Het grote voordeel hieraan, is dat het nieuwe alleen ideaal is voor een bedrijfspand, maar ook thuis kan worden toegepast. Waar we het in het buitenland steeds vaker zien, zien we ook dat het in eigen land steeds meer in trek is. Hoe handig is het dat je straks toegang hebt middels bijvoorbeeld je smartphone? Hoe dit systeem werkt en wat de voordelen zijn, vertellen we je in dit artikel.

Hoe werkt het?

In de basis werkt access control relatief eenvoudig. Je kunt jezelf middels een speciale manier toegang verschaffen tot bepaalde ruimtes binnen een gebouw. Dit kan zijn door middel van je telefoon, maar ook met een vingerafdruk of irisscanner is heel goed mogelijk. Wat je wellicht wel eens in films hebt gezien, is de laatste jaren steeds meer werkelijkheid geworden. Op deze manier kun je namelijk de toegang voor onbevoegden nog beter afschermen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het praktisch onmogelijk is om een vingerafdruk na te bootsen. Uiteraard zijn er vast technieken waarbij dit mogelijk is, maar in de basis is dit voor 99,99 procent van de mensen niet het geval.

Nooit onbevoegden in het pand

Wanneer je gebruikmaakt van het access control systeem van easysecure.com, dan hoef je niet bang te zijn dat er onbevoegden zijn die zichzelf de toegang kunnen verlenen tot het pand. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een unieke identificatiemethode, is het vrijwel onmogelijk om zonder dat het pand te betreden. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Zo kan een bedrijf ervoor kiezen om gebruik te maken van een badge met RFID chip. Op het moment dat je de badge voor de lezer houdt, krijg je wel of geen toegang. Dit zorgt ervoor dat je op persoonsniveau toegang kunt toewijzen of weigeren. Met name in bepaalde bedrijven waar veel wordt gewerkt met bedrijfsgevoelige informatie. Dan wil je natuurlijk niet dat iedereen overal toegang tot heeft. Bijvoorbeeld de schoonmaakploeg die na werktijd de kantoren schoonmaakt.

Je weet exact wie er binnen is geweest een waar

Doordat je met dit systeem iedere toegangsdeur moet afzonderlijk moet openen, kan er exact worden gecheckt wie op welke locatie binnen een gebouw is geweest. Dit heeft als voordeel dat je bij eventuele ontruiming bij calamiteiten relatief eenvoudig inzichtelijk hebt wie er nog in het pand zit en waar ze zich zouden moeten begeven. Vooral voor grote bedrijven is acces control dus op meerdere vlakken een absolute must have. Dus beschikt jouw bedrijf nog niet over deze technologie, dan is het zeker de moeite waard om je hier verder in te verdiepen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Frieslandselfstorage.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart